Achtergronden PLANET TEXEL

Screenshot 2018-06-27 09.09.55 Planet Texel is opgezet door meerdere partijen o.a. (ex) wethouder)  Texel Eric Hercules en een project bureau:

Hierbij een hele korte opsomming van betrokkenen bij Planet Texel:

  • Gemeente Texel: wethouder Eric Hercules (inmiddels wethouder Hennie Huisman), projectleider Pieter de Vries
  • Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR): curator en ateliermeester Dirk Sijmons, projectleider Marieke Francke
  • Bureau’s: LA4SALE landschapsarchitecten (Pepijn Godefroy en Marieke Timmermans) en FARO architecten (Jurgen van der Ploeg)
Zij hebben een aantal projecten gedaan onder deze naam. Je kunt hier meer van vinden op hun websites. https://iabr.nl/nl/projectatelier/2014patexel en in het boek “Planet Texel” van LA4sale. Eric Hercules heeft de eerste contacten met de Hogeschool Inholland gelegd en hierna heeft de Hogeschool meerdere projecten gedaan met het thema Texel.
Eric Hercules geeft een toelichting op PLANET TEXEL Expeditie Kenniswerkplaats methodiek In september 2020 verscheen een verslag van Heleen Bouwmans over een boeiende expeditie in het beroepsonderwijs: ‘Expeditie Kenniswerkplaats methodiek’. Klik hier om dit verslag te downloaden.
Sustainable Systems Mede uit het idee om PLANET TEXEL als een gesloten systeem te zien,  is aan de Hogeschool inholland in Alkmaar diverse ontwerp opdrachten gemaakt op gebied van duurzame energievoorziening voor het eiland. Een aantal hiervan vind je terug in het boek  Sustainable Systems van Fred Gardner ontstaan, Fred is ass.Lector aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar en de motor achter het Planet Texel – Inholland project. boek sustainable systems Inmiddels is een project opzet gemaakt voor een Hackathon op het eiland waarbij 40 studenten van meer als 10 disciplines gaan samenwerken.