De opdracht / wat gaan we doen?

Het thema van 2020 is “SMART MOBILITY”

Hoe ziet het transport en logistiek er uit in de toekomst van Texel. Of hoe kan het er uit zien.

Aan het eind van de week wordt gepresenteerd en de inhoud van de krant van de toekomst bepaald.

Planet Texel is een concept waarbinnen meerdere universiteiten en hogescholen naar Texel gekeken hebben en ontwerpen en oplossingen bedacht hebben die Texel vooruit helpen.

Tussen de werksessies, komen experts aan het woord. Dit varieert van de gewone burger en toerist tot de ondernemer tot de wethouder, of de activist/ veranderaar. Alles op het gebied van duurzaamheid.

De krant van de toekomst die in 2019 werd gemaakt.
Screenshot 2019-11-09 10.32.0520190410_Insula_Texla_Inholland

Aan het eind wordt een krant gemaakt De INSULA TEXLA waarin de resultaten worden gepresenteerd. Zie de link hierboven.

De nadruk ligt ook op “samen doen” en leren hoe andersdenkenden toch bij elkaar komen. Immers de samenleving zal ook je ideeën /oplossingen moeten accepteren. Hiervoor gaan we o.a een rollenspel in de plenaire zaal van de gemeenteraad doen.

Aan het eind van de week zul je je oplossing presenteren voor een panel/jury waarna zelfs een (ludieke) prijs wordt uitgereikt voor de winnaar. Overigens is meedoen belangrijker dan winnen.

De ideeën/oplossingen dragen bij aan een duurzaam Texel. en moeten op zijn minst circulair zijn.

Verder worden ze getoetst aan de 7 Texels principes.

Als je na deze informatie van plan bent mee te gaan geef je dan op via het formulier.

De kosten: Aan studenten van vorig jaar hebben we gevraagd wat zij het waard vonden.  Dit was 50 euro of meer. Daarom vragen wij nu een bijdrage van  50 euro. Hiervoor krijg je alle overnachtingen en de maaltijden.   Je moet wel zelf de reiskosten betalen en drankjes etc. ve

Verblijf: We verblijven in de Stayokay. De slaapkamers worden gedeeld met ander deelnemers van de Hackethon (4 en 6 persoons slaapkamers).

Het is een pittig programma waarin heel veel geleerd wordt. Naast veel werk en inspanning gaan we ook ontspannen en vriendschappen maken. Het belooft een mooie week te worden.

Geef je op via het formulier